Bli en bättre fiskare med Storfiskregistret!

abborre_junior_800
Foto: Storfiskregistret / Carl Högberg med en praktfull abborre över 1,6 kg.
Ett tips till alla som vill bli bättre fiskare: med hjälp av Storfiskregistret kan du söka fram var, hur och när man bäst fångar stora fiskar.

Storfiskregistreringen som sköts av Sportfiskarna startade redan 1971. I registret finns det idag drygt 33 500 stora fiskar av alla tänkbara arter från olika svenska vatten! Här finns också de officiella svenska sportfiskerekorden. Storfiskregistret är en unik databas över sportfiskefångster i Sverige.

Hitta bästa storfisk-sjön!
Du som är medlem kan söka i registret för att hitta bra fiskesjöar eller se vilka beten som storgäddan nappar på, eller så kan man bara titta på alla stora coola fiskar! För att söka i registret måste man logga in på Sportfiskarnas medlemssidor. Om du inte vet hur man gör kan du be en vuxen hjälpa dig.

Ni hittar mer info här: Sök i registret.

Skulle det inte funka att logga in kan ni kontakta oss på: info@sportfiskarna.se så hjälper vi er att komma in i registret!

moa_m_bonito_600
Foto: Storfiskregistret / Moa Hollsten med en fin bonito på 1,150 kilo!

Regga din storfisk!
En annan kul och viktig sak är att registrera de fiskar man fångar som är över storfiskvikten. Storfiskvikten är den viktgräns som man har satt för varje art. För vanliga fiskar som abborre och gädda är gränsen exempelvis 1,6 kilo för abborre och 12 kilo för gädda. Alla fiskar ska mätas, vägas, fotodokumenteras och bevittnas enligt registrets regler. Man fyller sedan i ett formulär på hemsidan och skickar in sin anmälan om fångst.

slatvar_lappen_600
Foto: Storfiskregistret / Elias Lilja med en ovanlig och mycket fin fångst: en slätvar från Öresund på 1,020 kilo!

När anmälan godkänts får man en fin Storfisknål som bevis på att man tagit en fin fisk. Dessutom fylls databasen på med mer kunskap om stora fiskar!

All information om hur man gör och vilka regler som finns för anmälan hittar du på: Storfiskregistrets sidor på hemsidan.

Kategorier: Ungdom, Fisketips | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv