Låt nästa fiskeresa gå till Åland!

230502TrollingFiske_...Foto: Eckerö Linjen
Åland är ett paradis för den inbitne fiskaren. Avstånden är små och man är alltid nära vattnet. Här erbjuds fint fiske efter åtråvärda Östersjöfiskar såsom gädda, abborre, gös, lax och öring. Och det bästa av allt - det finns gott om fisk!

På Åland ger den stora artrikedomen goda möjligheter till ett omväxlande fiske. Under våren kan man ägna sig åt att fiska havsöring i Eckerö eller gädda på norra och västra Åland. Från mitten av maj fram till midsommar finns fina möjligheter till laxtrolling då laxen vandrar förbi på väg upp till Norrlandsälvarna. Gädda och abborre kan man fiska från mitten av april tills isen lägger sig. 

På grund av de korta avstånden är det lätt att anpassa sitt fiske efter väder och vindar. Vill man vara säker på att få napp kan man med fördel följa med på en guidad fisketur och samtidigt få uppleva skärgården på nära håll.

Trollingträff Åland 2016
Fisketävlingen Trollingträff Åland har arrangerats sedan 1993 och hit kommer deltagare från när och fjärran. Årets tävling går av stapeln den 2-5 juni i Käringsund i Eckerö på västra Åland. Det lag som vid tävlingens slut har största totala mängden invägd fisk koras som vinnare. Huvudvinsten i år består av inget mindre än en Terhi 400 Std White båt med en Honda 8hp SHU-utombordare (värde 5000 €).

Förmånliga fiskepaket
För dig som vill uppleva fiske på Åland erbjuder Eckerö Linjen förmånliga fiskepaket som inkluderar resa, boende, båt med motor, lokalt fiskekort och bastu. Välj mellan att bo på fasta Åland eller ute i skärgården. Det finns även möjlighet att boka fiskeguide.
Läs mer på: www.eckerolinjen.se/fiskepaket

Är du intresserad av att delta i årets Trollingträff Åland kan du anmäla dig på: www.trollingtraff.ax

Kategorier: Fiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv