Rapportera dina observationer från Hanöbukten!

Du som fiskar i Hanöbukten och observerar något ovanligt kan rapportera detta till Havs- och vattenmyndigheten. Det kan exempelvis röra sig om döda eller skadade fiskar.

Den i fiskesammangang klassiska Hanöbukten har problem, tidvis har främst yrkesfisket rapporterats om fisk med sårskador och tidvis verkar fisken fly från området. Ett annat rapporterat problem är dålig vattenkvalitet. Vattnet blir bland annat brunfärgat, detta beror förmodligen på att vatten med mycket humussyror flödar ut i bukten via främst Helge å, så kallad brunifiering. Men exakt vad som orsakar problemen för fisken i Hanöbukten har tyvärr hittills inte gått att klarlägga. Havs- och vattenmyndigheten har nu fått i uppdrag i tre år övervaka miljön i Hanöbukten.

Om du som sportfiskare har gjort några observationer i Hanöbukten kan du rapportera in dem till Havs- och vattenmyndigheten via ett webbformulär, man kan även bifoga bilder.

Din rapportering publiceras inte men blir viktigt arbetsmaterialet för HaV:s uppdrag.

Observera att HaV inte agerar direkt på dina observationer och myndigheten rekommenderar därför alla att kontakta lokala myndigheter (kommun, länsstyrelse) om det finns behov av akuta åtgärder.

Gå direkt till formuläret här.

Kategorier: Äldre nyheter, Miljö | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv