För gäddan i tiden - Tobias Fränstam pratar gädda på Fiskekryssningen

På Fiskekryssningen 7-8 november kan du lyssna på Sportfiskarnas Tobias Fränstam som pratar om gäddfiske och Sportfiskarnas Rovfiskprojekt.

Få har den kunskap om både sportfisket och ekologin kring gäddan som Tobias Fränstam har. När han intar scenen på Fiskekryssningen kommer du att matas med spännande information om hur du med olika metoder kan komma till tals med vår kanske mest populära sportfisk. Gäddan blir storväxt i hela landet och Tobias har en imponerande rad storgäddor på sin meritlista.

Sportfiskarnas Rovfiskprojekt är ett stort naturvårdsprojekt som restaurerar och återskapar bland annat gäddans lekområden längs ostkusten, inte minst våtmarker. Målet är att förbättra bestånden av rovfiskar, främst gädda och abborre, samt bidra till en friskare kustmiljö och en rik biologisk mångfald. Detta uppnås inte minst genom att våtmarkerna dels motverkar övergödningsproblemen i Östersjön, dels blir skräddarsydda yngelkammare. Projektet är nu större än någonsin och Tobias ger dig en insyn i gäddans fantastiska liv, samt vilken nytta de återskapade områdena har för våra rovfiskbestånd.

Läs mer om Fiskekryssningen - klicka här!


Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv