Lyckad regnbågspremiär i busväder

Sportfiskarnas regnbågspremiärer gick den gångna helgen av stapeln i Svartedalen respektive vid Norra Långevattnet.

I lördags hade totalt ca 120 personer trotsat vind och regn för att vara med på regnbågspremiärerna i Svartedalen norr om Göteborg, samt för Blå Kortet-sjön Norra Långevattnet i Göteborg. Klart mest folk hade sökt sig till Svartedalen, där Sportfiskarnas tillsynsmän också tog två personer för tjuvfiske tidigt på morgonen, då de fiskade med ett stort antal spön och dessutom saknade fiskekort. Polisanmälan är att vänta för dessa tjuvfiskare.

Dessutom var det en person som hade med sig en stor regnbåge som fångats på annan ort. Fisken var blek och saknade alla kännetecken på att vara nyfångad. Högst sannolikt hade den varit fryst. Tanken var att fisken skulle vägas in på tävlingen för största fisk, där den hade tagit hem förstaplatsen med bland annat ett spö och en rulle som pris. Personen blev istället avvisad från platsen av Sportfiskarnas tillsynsmän, utan några vilda protester och sannolikt utan att ha lärt sig något.

Bland övriga mer samvetsgranna sportfiskare fångades det uppskattningsvis ca 150-200 regnbågar i de totalt sju sjöar där regnbåge utplanteras. Dessutom fångades en gädda på 3940 gr i en av sjöarna. Av de totalt tio sjöarna på Svartedalen-fiskekortet är det sex där vi har tillstånd att plantera ut regnbåge. Tänk också på att det i Lindesjön är enbart flugfiske.

Mer info:
Svartedalens sportfiske
Blå Kortet/Norra Långevattnet


Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv