Gratis fiskekort till alla ungdomar på helgens mässa i Kista!

Alla fiskesugna upp till 16 kan hämta ett gratis juniorfiskekort i Sportfiskarnas monter på helgens sportfiskemässa i Kista. Sportfiskarna Region Mälardalen satsar nu på mer sportfiske för ungdomar.

Juniorfiskekortet gäller för fiske i ett 40-tal vatten i Stockholmregionen med ett mycket bra och varierat fiske. Fiskekortet är gratis till och med det år man fyller 16 men rätten att fiska gäller bara när man hämtat ett fiskekort. Har man inte möjlighet att komma på helgens mässa kan man hämta ett juniorkort i någon av Stockholms fiskeredskapsbutiker.

– Alla ska känna till våra fiskeregler, därför ska man hämta ett fiskekort och en informationsfolder om fisket. Vi vill intressera fler unga för ett spännande och hållbart sportfiske i våra vatten, berättar Victor Söderberg som ansvarar för fiskekortet.

Ett färskt exempel på hur bra det stadsnära fisket kan vara är den gädda på 11,75 kilo som nyligen fångades i sjön Trekanten vid Liljeholmen. I Trekanten finns förutom monstergäddor även regnbåge då det sker flera utsättningar varje år. I många vatten finns goda chanser att fånga stor gädda, abborre och även gös.

– Fler tips på bra fiske är sjön Orlången i Huddinge där det även finns en båtuthyrning. Sedan har vi Mörtsjön i Täby där man kan fånga både stora karpar och sutare. Andra exempel på fina fiskevatten är Drevviken, Magelungen, Tyresöflaten, Albysjön och Yngern, avslutar Victor Söderberg som nyligen själv fångade flera kilosabborrar i ett av fiskekortets vatten.

Sportfiskekortet gäller även på det så kallade Gula Kortets vatten i Göteborgsområdet. För vuxna kostar ett familjeårskort 300 kronor.

Mer info om Sportfiskekortet: www.sportfiskarna.se/sportfiskekortet

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv