Integrationsprojekt som vidgar vyerna

I ett integrationsprojekt, som Sportfiskarna i samarbete med fritidsgårdar från Torslanda och Biskopsgården i nordvästra Göteborg startat, åkte i helgen fiskeintresserade ungdomar till Hökensås.

Ungdomarna kom både från fritidsgårdar och fiskeklubbar, och ledare från både Sportfiskarna och fritidsgårdarna fanns med. Tanken var att ungdomarna skulle lära känna varandra och att ungdomarna från Sportfiskarna skulle lära ut kunskaper i spinn-, mete- och flugfiske under en helg vid en av Hökensås hyrsjöar. Den första kvällen bands flugor för att få upp fiskesuget.

Lördagsmorgonen lovade gott väder men så fort gänget kom ner till sjön började det regna och efter en blöt dag hade endast fem regnbågar fångats. Granne med sällskapet visade det sig att det bodde nyanlända flyktingar från Syrien, varav flera var barn med föräldrarna kvar i kriget. Alla flyktingarna på campen fick 200 kronor var till mat varje vecka och det beslöts enhälligt att alla dagens regnbågar skulle doneras till flyktingarna, vilket innebar stor uppståndelse.

Under kvällen lagade ungdomarna en gemensam middag och kollade på fiskefilmer. Söndagen gav mycket bättre väder och nu var gänget än mer taggade. Hela söndagen ägnades åt att fånga så många regnbågar som möjligt för att ge bort till flyktingarna. Det blev ett 15-tal fiskar och ett lyckligt och stolt gäng ungdomar kunde överlämna fångsten till flyktingarna på söndagskvällen. Även den mat som blivit över från fiskehelgen donerades åt flyktingarna.

När helgen kunde sammanfattas åkte ett lyckligt fiskegäng tillbaka till Göteborg med härliga fiskeminnen och en insikt om att vi har det väldigt bra i Sverige, både vad gäller fiskemöjligheterna och i ett lite större perspektiv.




Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv