Ungdomarna dominerade på Vallgravsmetet i Göteborg

Förra veckan gick Vallgravsmetet av stapeln i centrala Göteborg och det var ungdomarna som dominerade tillställningen.

Kristi Himmelfärdsdag bjöd på riktigt aprilväder med lite moln, lite regnstänk, en frisk bris och enstaka solglimtar, men ändå hade 120 personer slutit upp vid Vallgraven för att vara med på Vallgravsmetet som arrangeras av Sportfiskarna med stöd från Studiefrämjandet.

Det var två olika klasser som det tävlades i, en öppen klass där alla var välkomna och juniorklassen där alla från 16 år och neråt tävlade. Totalt var det 15 tjejer i juniorklassen och 15 kvinnor i seniorklassen. Antalet fiskande tjejer ökar konstant, vilket är väldigt glädjande. Under två timmar metades det för fullt och flötmete med toppknutet teleskopspö dominerade, men här och var syntes bottenmete med kastspö.

Totalt deltog 43 juniorer och 77 seniorer. Det var dock juniorerna som lyckades bäst och ålder verkar inte ha spelat så stor roll i sammanhanget då blott 5-åriga Alinde var den som fångade flest fiskar med åtta stycken mörtar och braxnar. När invägningen så skedde var det två juniorer som vägde in de tyngsta påsarna. 15-åriga Joshua Berger var den som fångat mest fisk viktmässigt. Joshuas påse vägdes in till 811 gram fördelat på fem fina abborrar. Näst mest fisk fick 8-åriga Ruqaya Muric som vägde in 616 gram där större delen av vikten berodde på dagens största fisk, en abborre på nästan 600 gram (bild nedan).

Vinnarna i seniorklassen skildes åt av ett ynka gram. Vann gjorde Lars Andersson med en total vikt på 573 gram och tvåa kom Mia Nordin på 572 gram.
Vinnarna fick rökt lax, keramikfiskar och medaljer. Till de tio första i varje klass delades det också ut rökt lax och fiskeutrustning. Slutligen lottades tre fiskeset ut bland de juniorer som inte vunnit något.

Rannebergens SFK och SFK Aktiv tillförde ovärderlig hjälp som funktionärer under hela Vallgravsmetet. Sportfiskebutiken Tajtlajn fanns också på plats och sålde mask och maggots, samt skänkte fiskeutrustning till prisutdelningen.

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv