Förändringar i Tyttbo i år

Sportfiskarna kommer under 2013 inte att kunna erbjuda boende i förbundets anläggning Tyttbo. Fisket fortsätter dock som tidigare år och är redan öppet.

Sportfiskarna har sedan ett antal år förvaltat fisket i Tyttbo i Dalälven där förbundet också har en boendeanläggning med flera alternativ till logi.  Beroende på avståndet till våra kontor har vi inte själva möjligheten att ha den tillsyn och ge den service vi skulle önska för driva anläggningen på bästa sätt med vår egen personal.

Till och med 2012 har Sportfiskarna därför samarbetat med en lokal entreprenör som lagt ned stort arbete på att sköta detta och tillsammans har vi genomfört olika projekt för att utveckla området.

Inget boende 2013
Detta samarbete har nu tyvärr upphört och vi har i nuläget inte någon som sköter boendet på plats och under 2013 ser det ut som om vi inte kan erbjuda boende utan får hänvisa till andra i området. Vår förhoppning är att hitta en bra lösning så snart som möjligt.

För att på bästa sätt utveckla turismen och sportfisket ser Sportfiskarna att det bästa är att det drivs lokalt och förbundet arbetar nu med att hitta någon som är beredd att ta fullt ansvar för boendet och driva det för egen räkning. Vi hoppas även på att någon ska kunna ta ett långsiktigt grepp om sportfisket för att utveckla det på bästa sätt i samverkan med oss och andra aktörer.

Fisket fortsätter
Fisket är redan öppet för de som vill och fiskekort köper man enklast på www.svenskafiskevatten.se precis som tidigare.  Utsättningar av fångstfärdig fisk börjar under april och vi ser fram emot ett bra fiskeår i Tyttbo forsfiske.

Var försiktig vid vårfisket!
Vi uppmanar till försiktighet för de som vill fiska under våren då det finns is kvar längs kanterna. För vårfisket rekommenderar vi här, liksom i andra strömmande vatten, att använda flytväst och det är också bra med isdubbar om man skulle halka.

Köp fiskekort till Tyttbo: www.svenskafiskevatten.se/tyttbo

Mer info om Tyttbo: Peter Belin, peter.belin@sportfiskarna.se, 08-410 80 622
 

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv