Teorikväll om biotopkarteringsmetodik i Göteborg

Tisdag 26/2 bjuder Sportfiskarnas regionkontor Väst/Göteborg in till en teorikväll för alla intresserade av biotopkartering.

En biotopkartering beskriver förhållandena kring ett vattendrag, där exempelvis vandringshinder, avlopp, lekområden, trädbeskuggning samt vattendragets bredd och djup förs in i ett protokoll. Karteringen sammanställs i en rapport och är ofta beställd av länsstyrelser och kommuner. Rapporten ger en bra överblick över påverkansgraden på ett vattendrag och ligger ofta till grund för prioriteringar och fortsatta miljövårdsinsatser, såsom utrivningar av vandringshinder och restaureringar av rensade sträckor.

Sportfiskarnas regionkontor Väst/Göteborg bjuder nu in till en mycket intressant teorikväll för alla intresserade, där vår biolog Niklas Wengström pratar om metodiken och användningsområdet kring biotopkarteringar. Under 2012 biotopkarterade regionkontoret totalt ca 12 mil vattendrag i Hallands och Västra Götalands län och rapporten som levererades till länsstyrelsen blev på hela 414 sidor plus digitala bilagor. Under 2013 och 2014 ska bland annat en mängd bäckar inom Göteborgs kommun karteras, varav många är viktiga eller potentiella reproduktionsområden för havsöring.

När: Tisdagen den 26 feb kl. 18-19.30
Var: Sportfiskarnas regionkontor
        Sjölyckan 6
        41655 Göteborg

Fiskevårdsnätverket Göteborg, som arbetar ideellt med biotopvårdande åtgärder i vattendragen kring Göteborg, bjuder på kaffe under kvällen. Det är därför obligatorisk anmälan till info@fiskevardgoteborg.se 

Välkomna!


Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv