Nytt rekord för Stora Mölnesjön

Fisket var trögt, men det var nytt besöksrekord när 121 personer testade på sportlovsfisket på Stora Mölnesjön under torsdagen.

Tyvärr kom ingen regnbåge upp, trots att hela 70 kilo sattes i dagarna innan fisket. Regnbågarna lär dock bjuda på roligt fiske längre fram, kanske efter islossningen. Stora Mölnesjön ingår som ett av hela 58 vatten i Gula Kortet, som bara kostar 350kr för ett helt år och som dessutom gäller som familjekort!

Vi kan också rapportera om några andra fångster från senaste tiden. Lars-Göran Linnarsson från Rävlanda fick en abborre på Lilla Härsjön 2 februari på fina 1370gr och 45cm. Nyligen kom det upp en gädda i Härlanda tjärn på 7,5kg och många fina abborrar har kommit upp i Delsjöarna senaste tiden.

Vi kan också nämna att isfisket på Gullmarsfjorden varit väldigt bra på sistone. Det är framförallt gott om vitling och sill, men riktade satsningar med bottenmete efter klorocka har levererat bra resultat sista veckorna. Isen kring Skredsvik är över 20cm på många håll. Vi påminner om att torsk, bleka och kolja är fredade året runt i Gullmarsfjorden, samt ber er beakta de fredningsområden som finns utanför åmynningarna. Dessa hittas här för Västra Götaland och här för Halland.

Regionkontoret tar gärna emot fiskerapporter på telefon 031-40 17 40 eller på goteborg@sportfiskarna.se

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv