Sportfiskarna med i vattenplanering på Gotland

”Förstudie för Regional vattenplanering på Gotland” ska via en samverkansmodell identifiera de viktigaste vattenfrågorna.

Projektet bedrivs av Länsstyrelsen i samarbete med Region Gotland. Uppdraget kommer från Havs- och vattenmyndigheten och syftet är att under några månader prova hur man kan arbeta mot en regional vattenplan med helhetsperspektiv.

Förstudien har pågått sen oktober och avslutas i februari i år och målen är att identifiera och enas om de viktigaste framtidsfrågorna för vattnet på Gotland, samt att prova ett samverkansbaserat arbetssätt.

Temat för den tredje träffen som genomfördes under onsdagen var det s k "gröna vattnet" i vilket bl a de ekologiska funktionerna i sjöar, vattendrag och hav ingår, liksom lantbrukets behov av vatten i sin verksamhet.
Det finns många uppfattningar om hur vi bäst ska använda oss av vatten i hav, sjöar och vattendrag och det är uppenbart att mycket arbete återstår innan vi kan sägas ha en gemensam syn på hur våra vattenresurser ska nyttjas långsiktigt.

Inför företrädare från Havs- och vattenmyndigheten, tjänstemän vid länsstyrelsen i Gotlands län och region Gotland, Högskolan på Gotland, lokala vattenråd, LRF, dikningsföretag, Naturskyddsföreningen, Forum Östersjön, kalkbrytningsindustrin, Destination Gotland och de politiska partierna presenterade Sportfiskarna under onsdagen sin syn på betydelsen av livskraftiga rovfiskbestånd och arbetet inom rovfiskprojektet.

Efter Sportfiskarnas presentation genomfördes en så kallad värderingsövning där alla närvarande glädjande nog instämde i påståendet att rovfiskar är viktiga för vår framtid.

Mer info: Lars Vallin, projektledare Rovfiskprojektet, 072-208 70 11, lars.vallin@sportfiskarna.se

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv