Ny sponsor för fisket i Stockholms ström

HEBA Fastighets AB går in som my sponsor för fiskutsättningarna i Stockholms ström.

Fastighetsbolaget kommer inledningsvis att bidra med 250 000 kronor årligen i tre år som oavkortat ska gå till utsättningar av lax-och havsöringssmolt.

– Vi vill stötta fisket i Stockholms ström och bidra till en unik naturupplevelse i Stockholms hjärta. Det är värdefullt för oss på HEBA eftersom vi vill vara med och skapa en växande grön stad, säger Lennart Karlsson VD på HEBA Fastighets AB.

Avtalet som sponsring löper på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år. Stockholms stad förbinder sig att gå in med samma summa som de blir sponsrade med.

– Målet är att kunna sätta ut fisk för en miljon kronor årligen, vi hoppas därför att tillsammans med HEBA finna fler sponsorer som kan gå in i detta samarbete, berättar Sverker Lovén fiskekonsulent på Stockholms stad.

Fisk för årets utsättningar är redan beställt, 6 maj är det planerat att tvåårig smolt i form av 9000 laxar och 2000 havsöringar ska sättas ut i Strömmen. I juni kommer ytterligare 15 000 ettåriga havsöringssmolt att sättas ut. Tävlingen Slottslaxen byter nu även namn till HEBA-laxen och är inplanerad 28 april.
 
 

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv