Lyckat Tjejmete i Stockholm

Solen sken och fisken nappade bra under lördagens tjejmete i Djurgårdsbrunnskanalen i Stockholm.

120 fiskesugna tjejer deltog på metetävlingen som bjöd på riktigt bra fiske, vinnarna fick över fem kilo fisk. Lördagen visade sig även vara en vinstlott från vädersynpunkt, solen sken under hela tävlingen och skapade förutsättningar för en riktig fiskefest.

Vivianne Suther vann med storfångst
Vivianne vann seniorklassen med en fångst på över 5 kilo: 5520gram. Ett antal fina braxar var det som grundlade segern. Juniorklassen vanns av Alma Riby som också fiskat mycket bra. Linnea Ekborg tog hem segern i barnklassen. Kristina Broman och Sara Ekberg delade på vinsten för största fisk då de fångade var sin brax på 620 gram.

Brax och abborre
Tjejmetet är en lite speciell fisketävling då alla har likvärdig fiskeutrustning och använder samma bete: mask. Detta gör att fisket inriktas på arter som i högre grad nappar på mask. I lördags i Djurgårdsbrunnskanalen nappade mest braxen och abborre. Flera fina braxar landades och en största abborre på över 400 gram.

All fisk togs till vara
Större abborrar och eventuell annan rovfisk från Tjejmetet används för provtagning av miljögifter inom ett program för miljöövervakning som Stockholms stad bedriver. Resterande fångad fisk hämtades av Skansen för vidarebefordran till djurparkens hungriga fiskälskare.

Vi ses nästa år på Tjejmetet!
Arrangerande fiskeklubb Fjällorna önskar alla fiskesugna tjejer välkomna åter nästa år. Information om datum och anmälan kommer via hemsida och i tidningen Svenskt Fiske.
 

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv