SM i Gäddtrollning – T.O.P.P blev Svenska Mästare

Sm-gäddtrolling-2024...
SM i gäddtrollning samlades några av Sveriges bästa fiskare för att göra upp om guldet. Foto: Kalle Abresparr.

Det blev ett spänningsfyllt SM i gäddtrolling och Team T.O.P.P fick tänka om för att lyckas. "Vi snurrar över våra positioner, men det är helt dött", säger teamet till Sportfiskarna.  

Sportfiskarnas Kalle Abresparr fanns på plats under årets SM i gäddtrolling som avgjordes på Skagern. Det är en insjö mellan Närke, Värmland och Västergötland och tävlingen arrangerades av Nora Gyttorps FK i samarbete i samarbete med Pike Trolling Cup. 

Kalle Abresparr berättar att fisket varierade under helgen, och det tävlande lagen behövde kämpa för hitta rätt områden för att lyckas få gäddorna att hugga.  

Det märktes att de 38 anmälda teamen var några av landets bästa, eftersom alla lagen rapporterade in fisk och flera lyckades även fylla kvoten på fem fiskar.  

SM-gäddtrolling-2024
Här är vinnarna från årets SM i gäddtrolling. Foto: Kalle Abresparr.

Vi står en stund och bara stirrar på varandra, och sen när den värsta chocken lagt sig kommer ett skrik, säger Tomas Olsson från Team T.O.P.P

Kalle Abresparr berättar också att efter två dagars fiske, så mättes det in 150 gäddor, varav 22 av dem var 100 centimeter eller över. Det lag vars fem gäddors fick den längsta totallängden och stod som segrare, blev Team T.O.P.P med 520 centimeter. 

Sportfiskarna lyfter på fiskekepsen och gratulerar teamet till SM-titeln 2024. Silvermedaljen tog Team Hytta Trolling med 510 centimeter, och brons tog Team Krokodilexpressen med 485 centimeter. 

Läs mer om tävlingen: Team T.O.P.P berättar om knepen som gav ett SM-guld

Kategorier: Tävlingsfiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv