Sportfiskarna Region Väst i rampljuset – uppmärksammas i press, radio och TV

topp_media_spfSportfiskarnas arbetet lyfts mer och mer i media - är detta en ökande positiv trend då fler och fler människor blir allt mer miljömedvetna?

Sportfiskarnas arbete inom både naturvård och främjande har under senaste veckan fått ordentlig uppvaktning av omvärldsbevakande media. SVT:s Lilla Aktuellt, Radio P4 Göteborg och blandade papperstidningar har besökt oss på flera platser runt om i regionen.

 – Ju mer sten och struktur vi har i vattnet, desto fler platser finns det för öring och andra fiskar att växa upp och leva på, berättar Sportfiskarnas Johannes Johansson för Lilla Aktuellt-reportern. Runt omkring honom kämpar eleverna från Sandaredskolan, utanför Borås med att lägga sten och lekgrus i den rensade lilla bäcken i skolans närområde. Att eleverna har kul när de undersöker och återställer naturen råder det inget tvivel om: det håvas insekter och fisk, brottas med stenblock och lekgrus under skratt och glada tillrop. Se inslaget från LIlla Aktuellt på SVT Play. 

Rikstäckande TV och omslagsartikel om Sportfiskarnas främjandeverksamhet
En del av anledningen till att SVT väljer att besöka Sportfiskarna den här gången är det omåttligt populära utbildningskonceptet Skolbäcken som Sportfiskarna driver. Det som startade som en blyertsskiss på ungdomsansvarige Hans "Hasse" Lindqwist skrivbord för åtta år sedan, har nu växt fram till en rikstäckande institution där enbart Hasse själv introducerat 10 000 barn och ungdomar inom projektet. Tidningen Idrott & Hälsa har dedikerat omslagsartikeln i sitt senaste nummer till just Hasses arbete med Skolbäcken.

idrott_halsaTidningen Idrott & Hälsa är en rikstäckande medlemstidning som går till alla lärare inom Idrott och hälsa i Sverige. Omslagsartikeln om Skolbäcken kan läsas i nummer 4/2024.

Naturvårdsarbete i stort och smått hyllas av lokalpress och radio
Sportfiskarnas naturvårdsarbete får nu välförtjänt uppmärksamhet i både lokalpress och radio. Insatser från att restaurera vattendrag till att skydda hotade arter, lyfts fram som exempel på framgångsrika miljöprojekt via pixlar, papper och radiovågor. Radio P4 Göteborg har sänt ett inslag från Sportfiskarnas fiskinventering i Delsjöområdet och i veckans tryckta upplaga av Lokalpressen (Härryda, Lerum och Partille) finns en helsidesartikel om det gigantiska naturvårdsprojektet Improve Aquatic LIFE som Sportfiskarna är med och driver.

improve_a_lImprove Aquatic LIFE är gigantiskt naturvårdsprojekt som sträcker sig över 7 år framöver, läs artikeln om Sportfiskarnas arbete i detta i Lokalpressen som går till alla boende i Härryda, Lerum och Partille (även Alingsås). 

– Det är kul och helt rätt att lokal såsom rikstäckande media uppmärksammar det viktiga arbete som görs för våra, i många fall förstörda vattenmiljöer. Jag hoppas innerligt att våra beslutsfattare får ta del av det som rapporteras, samt agerar därefter, då naturen behöver all hjälp den kan få, sammanfattar Sportfiskarnas limnolog Linnéa Jägrud


Lyssna på radioinslaget från radio P4 Göteborg där fiskevårdsarbetarna Joana Henze och Kim Loob Almbratt gör en fiskinventering i Delsjöarnas avrinningsområde.

Glöm inte att det du som är medlem hos Sportfiskarna som gör att vi kan bedriva arbetet för friska fiskbestånd i friska vatten. Bli medlem HÄR!

Kategorier: Miljö, Fiske, Fiske i Göteborg, Region, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv