Jon Goland är ny kommunikationschef på Sportfiskarna

jon1-800Foto: Bengt Olsson / För Jon Goland handlar fiske i grunden om naturupplevelser och avkoppling.

Efter en noggrann rekryteringsprocess är vår nya kommunikationschef på plats. Jon Goland kommer nu närmast från en tjänst som kommunikationschef på Fairtrade. Vi bad honom presentera sig närmare.

Vad vill du lyfta fram som dina styrkor och kompetenser?
Jag har en ganska bred kommunikationserfarenhet och förhoppningsvis kan jag komma jag in med lite nya tankar om hur vi kan bli ännu bättre på att nå ut genom bruset. En sak som jag tror att jag är ganska bra på är att se kommunikationen kan samverka med och förstärka andra delar av verksamheten. Jag gillar att arbeta i den här typen av idéburna verksamheter där ambitionerna ofta är större än resurserna!

Nu kommer du utifrån med friska ögon, vilka utmaningar ser du i vår kommunikation?
En utmaning kan nog vara att spegla den stora bredden av frågor och intressen som ryms inom sportfisket och samtidigt vara tillräckligt spetsig och tydlig för att just nå ut i bruset. Jag tror också att vi kan bli ännu vassare på mångfald i kommunikationen – att verkligen visa att sportfiske är för alla. Men det är ju lika mycket möjligheter som utmaningar. I grunden är jag väldigt imponerad av arbetet som har gjorts de senaste åren, inte minst hur Sportfiskarna har lyckats växa kontinuerligt i en tid då många medlemsorganisationer tappar medlemmar. 

Vilka målsättningar skulle du vilja att vi uppnår inom tre års tid?
Jag vill att vi ska ha blivit en starkare och tydligare röst i samhällsdebatten - för sportfisket och för medlemmarna. Jag vill också att vi ska ha bidragit till att fortsätta bredda bilden av sportfiske och få fler människor att se sportfiskets värde – för individer, för miljön och för samhället i stort. Men det viktigaste för mig är egentligen inte exakt vad vi uppnått inom tre år utan att vi hela tiden blir lite bättre.

jon2-800Foto: Bengt Olsson / Jon påminner om hur stor betydelse det faktiskt har att vara medlem i Sportfiskarna.

Vilket är ditt favoritfiske och har du något drömfiske du skulle vilja uppleva?
Svårt, jag är verkligen en allätare. Nu för tiden gläds jag mest om jag lyckas få med någon av mina döttrar på att fiska. Då spelar det nästan ingen roll om det blir någon fisk - det kan räcka med ett riktigt långt kast för att det ska vara en lyckad tur. I grunden handlar fiske mest om naturupplevelser och avkoppling för mig – och den får det gärna blir till en god middag efteråt. Jag tycker nog att jag har haft rätt många drömmiga fiskeupplevelser, men rödingfiske på Grönland är en ouppfylld pojkdröm. 

Finns det något mer du vill passa på att säga?
Framför allt vill jag tacka alla medlemmar och påminna om hur stor betydelse det faktiskt har att vara medlem. Det har varit en aha-upplevelse för mig att komma in i verksamheten och se hur mycket fantastiskt arbete den här organisationen gör och hur makthavare faktiskt lyssnar på oss. Så hade det inte varit om vi inte var så många - varje medlemskap gör skillnad!

Kategorier: Nyheter förstasidan, Pressrum, Förening | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv