Nyköpingsborren avgjord!

Nyköpingsborren
Spänningen i starten av Nyköpingsborren var påtaglig / Foto: Manfred Skog

2024 års höstupplaga av Nyköpingsborren blev en riktig rysare. Efter en ganska kylig och dimmig morgon bröt solen igenom och sensommarvärmen slog till. När starten gick vid klockan 10 var det 40 supertaggade tävlande som mer eller mindre forcerade grindarna, inklusive en av tävlingsledarna vid Tovastugan. Inte många minuter in i tävlingen började rapporterna komma in. Framgången varierande och det krävdes tålamod för att locka abborrarna till hugg. Som så många gånger förr fiskade deltagarna i juniorklassen otroligt bra.  

När klockan slog 14:00 gjordes rapporteringen osynlig för de tävlande och där och då såg det ut som så många gånger förr, Oskar Andersson hade en tydlig ledning i juniorklassen och gick mot segern. På seniorsidan var det desto tightare och endast centimeter skiljer pallplatserna åt. Men så sista timmen hände det där som alla trodde var omöjligt.  

Med rapporteringen dold kunde vi i tävlingsledningen bara njuta av att se rapporterna som kommer in den sista timmen, berättar Rickard Gustafsson. 

När tävlingen stängs kunde vi konstatera att Henrik Lagerson står för alla tiders Nyköpingsborrars upphämtning i juniorklassen. Under den sista timmen rapporterade han de tre fiskarna som gav honom guldmedaljen. Med en totallängd på 106 cm (40, 36 och 30 cm) sopade han banan i juniorklassen. Oskar fick nöja sig med silvermedaljen på 95 cm och Filip Sjöberg med bronset på 84 cm.  

På seniorsidan var det tätt in i det sista och det stod mellan tre för tävlingen välkända namn. Och som flera gånger förut stod han där högst upp på podiet, Emil Appelkvist. Men det med exakt samma resultat (88 cm) som silvermedaljören Vincent Malmberg. Emil hade några centimeter till godo på sin största fisk och var detaljen som skiljde dom åt. Bronspengen gick till Danylo Servatyak (87 cm) som länge låg etta men som saknade den där sista centimetern för att ta förstaplatsen.  

Vi tackar ödmjukast alla deltagare för ännu en fantastisk tävling. Grymt kämpat alla! 

Särskilt stort tack till våra sponsorer ABU Garcia, Team Sportia Nyköping och Jaktia i Nyköping. Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till Tovastugan för att vi fick ha start och målgång hos er. Nu går vi i vinterdvala och laddar för vårens tävling!  

Kategorier: Ungdom, Fiske, Fiske i Stockholm, Tävlingsfiske, Region Mitt | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv