Grymma sommarfiskar förgyller Gula Ligan

axel_abborre_dragare
Axel Larsson med sitt livs längsta abborre på hela 49 centimeter. Den digra längden räckte till för att dra hem Månadens fångst. 

Stora Göteborgs-karpar, guldskimrande öringar och abborrar nära halvmetern sätter guldkant på tävlingen Gula Ligan – här kommer en resumé från sommarens två första tävlingsmånader.

Gula Ligan, tävlingen för dig som fiskar i Gula Kortets alla vatten har bevisligen attraherat Göteborgsregionens sportfiskare. Många fina bidrag har skickats in men några skiljer ut sig lite extra. Här är vinnarna för månaderna juni och juli.

marcin_karp
Marcin Szeczeks fina karp från Härlanda Tjärn pressande vågen till bristningsgränsen när den angenäma vikten om 17,2 kilo slutligen fastställdes. Marcin tog även en fin 12-kiloskarp från samma vatten i början juni. Vilken succé! Den här vackra fisken tar hem Månadens fångst (juli).
 

axel_49cm_ny
Axel Larsson är en flitig sportfiskare som under en sen juni-kväll lyckades med bedriften att dra längd-PB och Månadens fångst på första besöket i Stora Härsjön. Stort grattis till den bedriften, Axel!
 

juni_juli_gl3
Med denna ståtliga öring tillika fängslande text tar David Leijon hem kategorin Månadens fångstberättelse. Fisken bet över en väl presenterad sälhårspuppa, under en ljummen julikväll i vackra Högsjön. Saxat från anmälan: ”Öringen är stark och går djupt efter en rusning ut från det grunda vattnet till de djupare partierna, efter ett par minuter ger den vika och jag lyckas bogsera in den över håvkanten. En snabbvägning i håven direkt visar att denna krabat väger in på 1,6 kilo, lägger ner fisken på nätbordet i flytringen och inbyggda måttbandet visar att den är en liten bit över 50-sträcket, vilken fisk!”


juni_juli_gl2
Ett nytillskott i anmälningsskaran är sportfiskaren Lovin Arnham som förutom att bidra med ett häftigt återutsättningsklipp kastat sig rakt in i toppskiktet av de gösar som anmälts till tävlingen. Med en spinnfiskad Sävelångengös på 78 centimeter leder han nu Gula Ligans göskategori.
 

juni_juli_gl-800x
Fina bilder premieras som ni vet och här har storleken ingen som helst betydelse. Anton Annekov blöter inte sällan krokarna i klassiska Rådasjön, i Mölnlycke och även om gösen inte är den största så får han till en bild som andas fiskelycka. Med Rådasjöns gräddhylla i kulissen och fisk i båten blir detta alster en talande och galet skön fiskebild. Med den tar han hem vinsten om Månadens bild. Stort grattis!

Ett maffigt prisbord från ABU Garcia och sportfiskebutiken Tajtllajn ligger och väntar på alla vinnare.
Ut och fiska! 

Kategorier: Fiske, Fiske i Göteborg, Region, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv