Sportfiskarna medverkar på digitalt rovfiskseminarium

Bild-rovfiskeseminar...Bild: Rovfiskseminariet

Ta del av expertis inom fiske, biologi, catch and release och fiskevård för gädda, abborre och gös. Arrangemanget är perfekt för dig som vill gå på djupet om våra vanligaste rovfiskar! Rovfiskseminariet genomförs av Länsstyrelsen i Jönköpings län och livesänds gratis på SportfiskeTV FishEco på youtube. Seminariet är öppet för alla och riktar sig till fiskevårdsområden och Sportfiskare i hela Sverige. Häng med och ställ dina frågor direkt till experterna!

Den 6 maj kl 18-21 genomförs rovfiskseminariet där Sportfiskarna visar den nya filmen Abborre 2.0 om fiskevård för abborre. Olof Engstedt, Sportfiskarna besvarar frågor om filmen och berättar även om gäddfiskevård. Filmen är gjord i samarbete mellan Länsstyrelsen i Uppsala  län och Sportfiskarna.

Petter Tibblin, docent i Fiskekologi vid Linnéuniversitetet forskar på catch and release och förklarar hur fiskarna påverkas av att återutsättas och hur
effekterna på fisken kan minimeras.

Vi tar del av John Zafaradls syn på hur fisket utvecklats och hur dagens moderna gäddfiske ser ut.

Anton Halldén, länsfiskekonsulent på Länsstyrelsen i Jönköpings län berättar om Länsstyrelsens syn på gösutsättningar, varför det finns gös i Jönköpings län och möjligen varför det fångats rekordstor gös just här?

Göran Sundblad, Sveriges Lantbruksuniversitet förklarar hur svensk fiskeriförvaltning går till, hur fiskbestånd kan följas upp och hur informationen kan användas för att stärka fiskbestånd. Exempel från ett fiskevårdsområde som aktivt förvaltar ett starkt gösbestånd utlovas.

Rovfiskseminariet är öppet för alla och kommer att visas gratis på SportfiskeTV FishEco. FishEco och Igelkottfilm har god erfarenhet av livesändningar på youtube där tittarna kan vara med och ställa frågor. Jan Ohlsson, FishEco kommer att programleda seminariet.

Häng med på denna intressanta kväll med abborre, gädda och gös i fokus!

Rovfiskseminariet är en av tre delar av Länsstyrelsen i Jönköpings läns projekt ”Lokalt vatten och fiskevårdsarbete”. Förutom att ha förankrat betydelsen av vatten- och fiskevård med politiker och tjänstemän på samtliga kommuner i länet kommer vi då smittskyddsläget tillåter sjösätta fem temautbildningsdagar. Utbildningsområdena är risvasar; våtmarker och kantzoner; biotopvård och mindre vandringshinder; regler, fisketillsyn, samverkan och föreningsarbete och sist men inte minst fisketurism som en del av landsbygdsutvecklingen. Ambitionen är att i så hög utsträckning som möjligt genomföra utbildningarna med verkliga åtgärder. Känner du redan nu att du är intresserad och vill delta kan du lämna en icke bindande anmälan. Med anledning av smittskyddsläget är tidpunkten för utbildningsdagarna inte bestämda, men vi hoppas kunna genomföra dem under hösten i år och under våren 2022.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Miljö, Fiske, Fisketips, Region Öst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv